Slaapapneu test

Er zijn heel veel mensen die apneu hebben: ongeveer 5% van alle Belgen. Maar veel mensen weten niet dat ze lijden aan slaapapneu.

Meteen een indicatie krijgen of er sprake is van enkel snurken of eventueel slaapapneu?
Doe de gratis online test!

Wat is slaapapneu?

Bij slaapapneu stopt de ademhaling tijdens het slapen. Apneu is de medische term voor een onderbreking van de ademhaling van langer dan 10 seconden. Apneu betekent letterlijk: geen lucht. Tijdens een apneu komt er geen lucht in of uit de longen. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstof. Hierdoor worden mensen die lijden aan slaapapneu ’s nachts telkens kort wakker om adem te halen. Het natuurlijke slaap-waak ritme wordt verstoord en de patiënt krijgt hierdoor te weinig diepe slaap.

Epworth Sleepiness Scale

De Epworth Sleepiness Scale is een internationaal gecertificeerde en gevalideerde test om een eerste indicatie te krijgen of sprake is van enkel snurken of eventueel slaapapneu. Met deze online apneutest krijgt u inzicht in hoe groot uw snurk probleem is en hoe het probleem is op te lossen.

Onderzoek

Om de definitieve diagnose van slaapapneu te stellen is een slaaponderzoek nodig. Wist u dat u nu ook eenvoudig thuis uw slaap kunt controleren? Na een nacht slapen met de WatchPAT ontvangt u een volledig schriftelijk rapport met de duidelijke indicatie of er sprake is van apneu. Met dit rapport kunt u eventueel naar uw huisarts of KNO voor verder onderzoek. Deze slaaptest is ook tevens geschikt als second opinion.