Apneu

Ontstaan slaapapneu

‘s Nachts verslappen alle spieren. De tong is ook een spier: deze verslapt en zakt weg in de luchtweg. De spieren kunnen zodanig verslappen dat de luchtwegen geheel afgesloten worden. Hierdoor wordt de adem volledig geblokkeerd. De hersenen krijgen dan even geen zuurstof. Apneu is de medische term voor een onderbreking van de ademhaling van langer dan 10 seconden. Tijdens een apneu komt er geen lucht in of uit de longen. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstof. Als gevolg van de ademstop worden de hersenen gestimuleerd en wordt iemand even wakker om adem te halen.

Gevolgen

Mensen die lijden aan slaapapneu worden ’s nachts telkens kort wakker om adem te halen. Hierdoor wordt het natuurlijke slaap-waak ritme  verstoord en krijgt de patiënt krijgt te weinig diepe slaap. Als slaapapneu onbehandeld blijft krijgen weefsels en organen minder zuurstof. De ernst van de gevolgen is afhankelijk van het aantal ademstops en de mate van zuurstoftekort. De meeste klachten ervaren patiënten meestal overdag. Veel voorkomende klachten bij slaapapneu zijn luid snurken, hoofdpijn, bewegingsonrust, prikkelbaarheid en concentratieproblemen.

Onderzoek

Van de ademstops merkt een patiënt meestal niet veel omdat ze gelijk weer inslapen. Vaak wordt slaapapneu pas opgemerkt door iemands partner die ’s nachts merkt dat de patiënt stopt met ademen. U kunt een eerste indicatie krijgen door de online apneutest te doen. Om de definitieve diagnose van slaapapneu te stellen is een slaaponderzoek nodig. U kunt nu eenvoudig thuis uw slaap controleren. Na een nacht slapen met de WatchPAT ontvangt u een volledig schriftelijk rapport met de duidelijke indicatie of er sprake is van apneu.

Oplossing

Wij zijn de enige kliniek die volledig gespecialiseerd is in de behandeling van snurken en apneu. Tijdens een kosteloze consultatie wordt uw probleem besproken en worden er een aantal specifieke tests gedaan om te kijken of wij u kunnen helpen. Als tijdens het consult blijkt dat wij u kunnen helpen (en u besluit dat u door ons geholpen wil worden) maken wij afdrukken van uw boven en onderkaak. Op basis van deze afdrukken wordt er in ons laboratorium een anti-snurk mondstuk op maat gemaakt. Onze mondstukken zorgen er voor dat de tong uit de luchtweg blijft. Doordat het mondstuk op maat gemaakt wordt past deze perfect op het gebit en wordt het meest optimale resultaat behaald.

€1095

€1045