Verschil tussen SnörEx® en MRA

Snurken wordt veroorzaakt doordat tijdens de slaap de tong verslapt. Deze zakt weg en verkleint de luchtweg. Hierdoor moet u lucht met meer kracht naar binnen zuigen. Deze hogere luchtsnelheid laat het zachte verhemelte en huig vibreren waardoor het snurkgeluid ontstaat.

Bij SomnoClinic® bieden wij alle op maat gemaakte oplossingen tegen snurken aan. Maar wat is nu het verschil tussen deze oplossingen?

SnörEx®

SnörEx
Het SnörEx® mondstuk is een TRA (Tong Repositie Apparaat) dat het zachte verhemelte stabiliseert en voor zorgt dat de tong niet meer weg kan zakken. Zo blijft de keelholte vrij en wordt snurken tegengegaan. Het is de meest effectieve snurkbehandeling van de laatste 20 jaar. De SnörEx® wordt sinds 1991 gemaakt en is een van de eerste anti-snurk mondstukken in Europa.

MRA


Onze SomnOSA® MRA is een op maat gemaakte mondorthese dat over de tanden past en uit 2 plaatjes bestaat: één voor de bovenste en één voor de onderste tanden. De MRA brengt de onderkaak enkele millimeters naar voren met als gevolg dat de tong die hecht aan de onderkaak, uit de luchtweg wordt gehouden. De luchtstroom is minder belemmerd en het snurken stopt.

Verschillen tussen de SnörEx® en een MRA

SnörEx® SomnOSA® MRA
Prijs: €995 Prijs: €1045
Geen bijwerkingen. Uit onderzoek blijkt dat bij langdurig dragen het kaakgewricht kan beschadigen en er gebitsverandering kan plaatsvinden.
Geschikt voor prothesedragers. Niet geschikt voor mensen met een gebitsprothese.
De SnörEx® is enkelvoudig en wordt alleen tegen het verhemelte gedragen. De SnörEx® is daardoor nauwelijks zichtbaar in de mond. Een MRA wordt zowel over de boven- als onderkaak gedragen.
Bij gebitswijzigingen kan de SnörEx® eenvoudig aangepast worden Bij gebitswijzigingen kan een MRA niet aangepast worden en moet er een nieuw exemplaar vervaardigd worden.
Mensen met een extreem hoog kokhalsreflex zullen de SnörEx® minder goed kunnen verdragen. Mensen met een extreem hoog kokhalsreflex zullen een MRA beter kunnen verdragen.
Als u de SnörEx® draagt kunt u nog drinken en praten. Als u een MRA draagt is drinken en praten niet goed mogelijk.

Om te bepalen welk mondstuk het meest geschikt is voeren onze behandelaars tijdens de kosteloze consultatie een aantal testjes uit om te bekijken of wij u kunnen helpen en welke methode het meest geschikt is. Op deze manier kunt u ook bekijken of u ook door ons geholpen wenst te worden.

Alle anti-snurk mondstukken worden op maakt gemaakt. Als u besluit een mondstuk aan te schaffen dan worden er tijdens de kosteloze consultatie direct afdrukken gemaakt van uw boven- en onderkaak.