Anti-snurk mondstuk

Een op maat gemaakt anti-snurk mondstuk is een mondstuk dat u ’s nachts draagt om snurken tegen te gaan. Er zijn in België ongeveer 2 miljoen mensen die chronisch snurken. Dit snurkgeluid kan zo sterk zijn dat een partner, huisgenoot of zelfs buren er last van kunnen hebben.

De oorzaak van snurken

Om de werking van een anti-snurk mondstuk uit te leggen is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van snurken:
Als u gaat slapen ontspannen alle spieren. Ook de tong ontspant. Deze zakt weg en verkleint de luchtweg. Als gevolg hiervan moet u lucht met meer kracht naar binnen zuigen. Het zachte verhemelte en de huig worden zo in de richting van het strottenhoofd gezogen. Deze hogere luchtsnelheid laat het zachte verhemelte en huig vibreren waardoor het snurkgeluid ontstaat.

Soorten anti-snurk mondstukken

Een MRA is een veel gebruikt mondstuk dat gebruikt wordt om het snurken op te lossen. Een MRA past over uw tanden en bestaat uit 2 plaatjes: één voor de bovenste en één voor de onderste tanden. De MRA zorgt dat de onderkaak naar voren gaat waardoor ook indirect de tong naar voren gaat. Hierdoor wordt blokkering van de luchtweg en het trillen van de luchtwegen (snurken) vermeden wanneer u slaapt.

Een andere methode om het snurken op de lossen is de SnörEx®. De SnörEx® is een op maat gemaakt anti-snurk mondstuk dat er voor zorgt dat de tong niet meer weg kan zakken. Het mondstuk zit om de bovenkaak en wordt alleen tegen het verhemelte gedragen. Het mondstuk zorgt er voor dat de tong dezelfde positie aanhoudt als overdag. Door de SnörEx® wordt de tong op zijn plaats gehouden waardoor deze niet meer kan wegzakken. Hierdoor komt de luchtweg vrij en wordt vibratie (snurken) tegengegaan. De SnörEx® geeft geen pijnlijke kaakstandverandering en of kaakgewrichtsklachten.

Op maat gemaakt

Als u besluit een anti-snurk mondstuk aan te schaffen dan worden er afdrukken gemaakt van uw gebit. Op basis van deze gebitsafdrukken zal er in ons laboratorium een mondstuk op maat gemaakt worden. Doordat het mondstuk perfect op uw gebit past heeft u meer draagcomfort en krijgt u het meest optimale resultaat.

Meer weten over de verschillende mondstukken? Neem contact op met onze experts.