MEER SNURKEN, MINDER SEKS: NACHTELIJK GERONK IS DOMPER OP INTIMITEIT

Meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben last van chronisch snurken. Uit intakegesprekken van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland blijkt nu dat het voor minder spanning tussen de lakens zorgt. 

Snurken en seks op hetzelfde kussen? Daar slaapt de duivel tussen.

SNURKEN

Dat mensen met overgewicht snurken, wisten we al, en ook dat het voor fysieke ongemakken kan zorgen. Maar dat mensen – zowel de snurkers als hun partners – door het geronk ook minder zin in seks hebben? Dat was tot nu toe minder bekend.

Volgens  gegevens van de snurkkliniek gaf zeventig procent van de patiënten tijdens het intakegesprek aan minder behoefte te hebben aan intimiteit met hun partner. De redenen daarvoor zijn best logisch. De meeste chronische snurkers slapen bijvoorbeeld apart, in een speciaal daarvoor ingerichte slaapkamer.

MINDER ZIN

Koppels die ondanks het nachtelijke geronk in hetzelfde bed liggen, slapen vaak slechter, en zijn overdag vermoeid: dat doet geen wonderen voor je libido.  Als koppels dan ook nog eens flink ruzie maken over het gesnurk, zorgt dat voor nóg minder zin.

Apart slapen is weliswaar goed voor de nachtrust, erg steamy is het natuurlijk niet. “Meer dan de helft van alle mensen die zich aanmelden bij onze kliniek slapen gescheiden door hun snurkprobleem. Alleen slapen is zeker niet ongezond, maar romantisch is het allerminst”, vertelt woordvoerder Olivier Tielemans.

Bron: EMMA BREED – LINDA