Snurken bij vrouwen

Mannen snurken meer dan vrouwen, maar toch zijn er veel vrouwen die snurken en hier last van hebben.

ladysnore
België telt ongeveer 2 miljoen snurkers waarvan 60% man is en 40% vrouw. Snurken kan voor lichamelijke problemen zorgen zoals concentratiestoornissen, hoofdpijn en vermoeidheid. Maar snurken is ook een groot sociaal probleem.

Vooral bij vrouwen rust er nog een groot taboe op snurken. Snurken wordt door vrouwen gezien als niet sexy en charmant. Mannen daarentegen lachen onschuldig hun gesnurk weg en vinden het een onderdeel van hun man zijn.
Op vakantie is het snurken voor vrouwen vaak een nog groter probleem dan thuis. Vrouwen schamen zich erg voor hun eigen gesnurk tijdens vriendinnenuitjes en groepsreizen.

De oorzaak van snurken is bij mannen en vrouwen gelijk: tijdens het slapen verslappen je spieren, waaronder de tong. De tong zakt hierdoor weg en zorgt voor een vernauwing in de luchtweg. Lucht moet daardoor met meer kracht naar binnen gezogen worden, waardoor het zachte verhemelte en de huig vibreren en het snurkgeluid ontstaat. Snurken is vaak het genetisch bepaald en heeft vooral met de anatomie van de luchtweg en tong te maken. Tevens heeft onderzoek aangetoond dat snurken bij vrouwen ook veroorzaakt kan worden door wisselende hormoonspiegels.

Bij SomnoClinic® hebben we een anti-snurk mondstuk ontwikkeld speciaal voor vrouwen. Deze wordt op maat gemaakt, weegt slechts 5 gram en is niet zichtbaar in de mond.

Meer weten over de verschillende anti-snurk mondstukken? Neem contact op met onze experts.