WatchPAT thuisdiagnose snurken en apneu

Thuis slaaponderzoek met de WatchPAT

De WatchPAT is een unieke gecertificeerde methode waarbij u thuis uw slaap kunt controleren. Na een nacht slapen met de WatchPAT ontvangt u een volledig rapport met de duidelijke indicatie of er sprake is van apneu.
Met dit rapport kunt u eventueel naar uw huisarts of NKO voor verder onderzoek. Deze slaaptest is tevens geschikt als second opinion.

Hoe werkt de WatchPAT?

De WatchPAT bestaat uit een sensor, vingersonde en een armband. Via een klein kabeltje zijn deze onderdelen met elkaar verbonden. Voor het slapengaan plakt u de sensor op uw borst, doet u de vingersonde om uw vinger en de armband om uw pols. Gedurende de nacht zal de WatchPAT alle informatie opslaan in het systeem.

Voor slechts €475:

watchpatvb

Kosteloze consultatie

Onze behandelaar brengt uw slaapprobleem in kaart en legt de werking van de WatchPAT aan u uit. U kunt de WatchPAT meteen mee naar huis nemen.

Slapen met de WatchPAT

U slaapt één nacht met de WatchPAT en stuurt het apparaat vervolgens via ons retourlabel naar ons retour.

Resultaten

Onze medewerkers verwerken de uitslag in een rapport. U ontvangt dit rapport per e-mail. Tevens zal er een telefonische consultatie plaatsvinden om de uitslag met u te bespreken.

Afspraak maken:

  Onderwerp:
  Afspraak maken voor de WatchPAT slaaptestVragen over de WatchPAT

  Wat wordt er gemeten met de WatchPAT?

  Het gemiddelde aantal apneus (ademstops langer dan 10 seconden) of hypopneus (gedeeltelijke obstructie van de ademhaling) per uur. Deze index berekent specifiek de ernst van slaapapneu op basis van het totale aantal volledige ademstops (apneu) en gedeeltelijke obstructies (hypopneu) van ademhaling per uur slaap.

  Deze score wordt op een vergelijkbare manier als de AHI gemeten, maar een extra soort ademhalingsstoornissen genaamd RERA wordt ook geteld. RERA is in wezen een  zeer kort waakmoment van een paar seconden die volgt na gedeeltelijke obstructie van de luchtwegen. 

  De Oxygen Desaturation Index (ODI) meet het aantal keren dat het zuurstofniveau in bloed 4% of meer daalt (per uur) tijdens de slaap. ODI wordt gemeten met een oximeter, geplaatst in de vingersonde.
  Wanneer de ademhaling tijdens de slaap wordt verstoord, zoals kan optreden bij obstructieve slaapapneu, kunnen de zuurstofniveaus van het bloed herhaaldelijk dalen. 

  De totale tijd dat u sliep.

  Hoe lang u zich in elk slaapstadium bevindt (wakker/licht/diep/REM)

  Wanneer u op uw rug, buik of zij geslapen heeft

  Mate van snurken (dB).